Horváth Evelin Lina

Horváth EvelinRövid bemutatkozás

 

Nevem Horváth Evelin. Kisgyermekként kezdtem el fotózni, először csak hobbi szinten. 14 éves korom óta komolyabban érdeklődöm a fényképezés iránt. Már ekkor is igyekeztem megragadni minden lehetőséget a tanulásra, ezért több alkalommal részt vettem Vencsellei István, életműdíjas fotóművész gyakorlati óráin a Bálint György Újságíró Akadémia debreceni tagozatán.

Kezdetben főként a természetfotózást részesítettem előnyben, azonban ahogy teltek az évek, az érdeklődésem egyre inkább az emberábrázolás felé fordult.

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatója vagyok. A tanulmányaim mellett a családi vállalkozásunkban dolgozom, kültéri és műtermi portrésorozatokat készítek.

A fotózás mellett mindig is nagyon közel állt hozzám a színművészet, másfél éve pedig ez a két út összeért, így az utóbbi időszakban színházi fotózással kezdtem el foglalkozni, ami egy egészen új, lehetőségekkel teli terület számomra.

2017-ben felvételt nyertem a Magyar Újságírók Országos Szövetségébe, ezen belül két szakosztályba: a Fotóriporterek Szakosztályába, illetve a Kommunikációs és PR szakosztályba. Szakterületeim a színház és a fotóriport.
Ugyanebben az évben felvett tagjai közé a Nemzetközi Sajtó Szövetség, az IFJ is. (International Federation of Journalists).Horváth Evelin - IFJ & MÚOSZ Press cardsSzervezeti tagságok:
/ Horváth Evelin Lina /


MÚOSZ – Magyar Újságírók Országos SzövetségeFotóriporterek Szakosztálya  Kommunikáció és PR Szakosztály

IFJ – International Federation of Journalists